Pazartesi - Cumartesi09:00 - 21:00
AdresYakuplu Mah. Hürriyet Bulv. No:1D Skyport Gülyapı Binası - Beylikdüzü /İstanbul

Protez Diş Bakımı Nasıl Yapılır?

24 Mayıs 20210

Protez diş, eksik dişlerinizin yerine kullanabileceğiniz ısırma, çiğneme ve diğer ağız hareketlerinde sizlere yardımcı olması için tasarlanmış dişlerdir. Bu nedenle protez diş bakımı, ağız ve diş bakımı kadar önemlidir. Doğal dişleriniz için yapmış olduğunuz ağız ve diş bakımını, protez dişler içinde gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Bu sayede hem sağlıklı hem de uzun dönemler boyunca kullanabileceğiniz protez dişlere sahip olabilirsiniz.

Protez Diş Bakımı, dişlerinizin dış görüntüsüne herhangi bir zarar gelmemesi ve ağızda oluşabilecek bakteri, koku gibi rahatsızlıkları engellemek için oldukça önemlidir. Protez diş kullananlar bu dişlerin bakımını doğru ve düzgün şekilde gerçekleştirilmezse diş eti problemleriyle karşılaşılabilir.

 

Protez Diş Bakımı Nasıl Olmalı?

Protez dişler ağız yapınıza ve diş ölçülerinize göre kusursuz bir şekilde tasarlanmış olsalar da, yanlış kullanıma ve çeşitli ihtimallere açıktır. Örneğin takma dişlerinizi herhangi bir nedenden ötürü sert bir zemine düşürdüğünüzde çatlayabilir ya da kırılabilir. Bu nedenle protez dişlerinizi takıp çıkarırken ya da saklarken oldukça dikkat etmelisiniz ve korumalısınız. Protez diş kullanan bireyler protez diş bakımı için şu uygulamalara başvurabilirler.

 

Protezlerin Islak Tutulması Oldukça Önemlidir

Protez dişler tasarlanırken normalde sıcaklık farklılıklarına, aşınmaya ve yıpranmaya dayanıklı olan materyallerden üretilmektedir. Bu protezler doğal dişlerle aynı görevleri yerine getirebilmek, çatlama ve kırılma gibi durumlarla karşılaşılmaması için oldukça sağlamdırlar. Protez dişleri kullanmadığınız süreçlerde suda saklamanız gerekmektedir. Bu şekilde protezlerin kurumamasını sağlayarak çatlama ve kırılmayı engellemiş olursunuz. Aksi takdirde protezler kuruyarak deforme olacaktır ve eski sağlamlığını yitirerek ağız içerisinde çeşitli sorunlara yol açacaktır.

 

Ağız ve Diş Hijyeninizi Düzenli ve Doğru Şekilde Gerçekleştirmelisiniz

Takıp çıkarılabilir protez diş kullananlar, protezleri çıkarıp takarken çeşitli bakterilerin ağızlarına yerleşmesine neden olabilir. Bu nedenle hareketli protez kullananlar düzenli olarak ağız ve diş temizliğini yapmaya özen göstermelidir. Ayrıca yemek yedikten sonra protezlerde kalabilecek olan yemek parçacıklarının temizliği için protezleri ayriyeten temizlemek oldukça önemlidir. Protezlere yerleşerek plak ve bakteri oluşuma yol açabilecek her türlü şeyi temizlemek için günde en az bir sefer protezleri çıkarak temizlemek, bakteri ve plak oluşumunu engelleyecektir.

Ağız ve diş hijyeninizi gerçekleştirirken protezlere zarar vermeyen, protezler için özel olarak üretilen diş macunları kullanılabilir. Protezleri aşındırabilecek tozlar kullanılmamalı, diş fırçası protezlerin yüzeyini çizmeyecek ve zarar vermeyecek kıllara sahip olmasına özen göstermelisiniz.

 

Temizleyici Bir Çözelti ile Protez Dişleri Temizleyebilirsiniz

Protez dişleri kullanmadığınız vakitlerde protezlerde oluşabilecek mikrop ve bakterileri öldürmek için çeşitli çözeltiler kullanabilirsiniz. Ancak bu çözeltileri kullanabilmek için uzman diş hekiminizin tavsiyesini almayı kesinlikle unutmamalısınız. Protez diş bakımı ürünleri olarak piyasada satışa sunulan, ses dalgaları kullanarak temizlik yapan ultrasonik bir temizleyici kullanabilirsiniz.

Aşırı derecede fazla olan çözeltileri kullanmamaya özen göstermelisiniz. Çünkü sıcak proteze zarar verebilir. Bu nedenle Protez diş bakımı yapacağım diye protezlere zarar verebilirsiniz. Ayrıca protez dişlerinizi temizlemek için kullanacağınız tüm çözeltilerin, diş fırçalama ve diş ipi kullanımı gibi temizlik işlemlerinin yerine geçmeyeceğini unutmamalısınız. Protezlerinizi temizlerken genel ağız ve diş temizliğinizi de her zaman gerçekleştirmelisiniz.

 

Uzman Diş Hekimlerine Düzenli Olarak Kontrollere Gitmelisiniz

Ağız ve diş sağlığınız sizlere göre ne kadar iyi durumda olursa olsun ileride çeşitli sorunlar ortaya çıkabilir. Bu nedenle yıllık olarak düzenli bir şekilde uzman diş hekimlerine rutin kontrollerinizi yaptırmanız gerekir. Bu durum protez dişler içinde geçerlidir. Protez dişlerin görevlerini yerine getirdiğinden, sağlıklı olduklarından emin olabilmek için düzenli olarak diş hekimlerine kontrole gitmeniz oldukça önemlidir.

 

Yorum Yapın

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://www.akvadent.com/wp-content/uploads/2023/02/AkvaDent-Logo.svg

İstanbul’da kaliteli diş hekimliği hizmetini arayan hastalar için en doğru adrestesiniz.

Belge & Sponsorluk
https://www.akvadent.com/wp-content/uploads/2023/04/GHP.png
https://www.akvadent.com/wp-content/uploads/2023/04/GCR.png
https://www.akvadent.com/wp-content/uploads/2023/04/Miss-Turkey-Official-logo.png
https://www.akvadent.com/wp-content/uploads/2023/04/International-Health-Tourism.png
Sosyal Medya

Site içeriği bilgi amaçlıdır. Hiç bir şekilde hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi, tanı ve teşhis koyması yerine geçmemektedir.
2023© Copyright Akvadent | Tüm hakları saklıdır.

Site içeriği bilgi amaçlıdır. Hiç bir şekilde hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi, tanı ve teşhis koyması yerine geçmemektedir.
2023© Copyright Akvadent | Tüm hakları saklıdır.

Bilgi Alın

×
Bilgi Al

Bilgi Alın

Whatsapp

Whatsapp