Yakuplu Mah. Hürriyet Bulv. No:1D Skyport Gülyapı Binası - Beylikdüzü /İstanbul
0850 303 74 74
endefr

Ağız kokusu nedenleri nedir ve nasıl giderilir?

Ağız kokusu neden olur, her insanda oluşabilen gayet sıradan bir durumdur. Midenin aç kalması, dişlerin arasında kalan yemek artıkları ve plak oluşumları, ağız kokusunun nedenleri arasında yer almaktadır.

Tarih13 Mayıs 2024 15:52

Ağız Kokusu Nasıl Giderilir?

Ağız içi nedenlerden kaynaklı Ağız kokusu giderme için öncelikle uzman bir doktora müracaat etmek işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Koku nedeniyle utanıp-sıkılmaya gerek yoktur, sadece nasıl giderilebileceği hakkında bilgi sahibi olunup gerekli işlemler yapıldığında, daha ferah nefes alınıp verilebilir.

Ağız kokusu nedenleri, kuru ağız (kserostomi), ağzın daha az tükürük üretmesi, mide bakterilerinin koku ürettiği gastrointestinal problemler ve diyet yapılırken vücudun kötü koku ve asit bırakarak yağı bıraktığı sıkı diyet programlarında ağız kokusunun oluşması görülebilir.

Ağız kokusu giderme için ne yapmak gerekir?

Ağız kokusu giderme için öncelikle sorunun kaynağını anlamak gereklidir. Ağız kokusu gidermek için; Ağız içi hijyene özen göstermek, diş ipi kullanmak,gargara kullanmak, karanfil çiğnemek, bol bol su içmek ağız içi nedenlerle koku oluşumunda büyük oranda faydalı olacaktır.

Tüm bu durumlar gayet tabii durumlar iken bunlarla başa çıkmanın yolları da son derece basittir.

Diş fırçalamak çok önemli!

· Dişlerin günde 2-3 defa fırçalanması ve fırçalama işleminin doğru şekilde yapılması, ağız kokusunu önlemeye yardımcı olur.

· Asitli yiyecekler tüketildikten sonra en az 30 dakika beklendikten sonra dişlerin fırçalanması gerekmektedir. Daha erken sürede fırçalamak, diş minesinin savunmasız kalmasına neden olur ve ağız kokusu başlar.

· Diş fırçasının rutin şekilde 3 ayda bir değiştirilmesi, hastalık geçirilmesi durumunda diş fırçasından kaynaklı enfeksiyon ve bakteri oluşumunu engellemek adına hemen değiştirilmesi daha sağlıklı olur.

· Diş macunu seçerken macunun florürlü olmasına dikkat etmek de yine ağız kokusunu engellemeye yardımcı olacaktır.

Genel olarak yukarıda belirtilen maddeler uygulandığında Akvadent Özel Ağız ve Diş Polikliniği uzmanlarımıza göre ağız kokusunun

giderilmesine yardımcı olacaktır. Ancak bu kuralların yeterli gelmediği durumlarda, aşağıdaki kuralları uygulamak, daha ferah nefes almak adına faydalı olacaktır.

· Bakteriler ve yiyecek parçacıkları, dişlerle birlikte dilde ince bir tabaka altında gizlenir. Dolayısıyla diş fırçası seçerken dil fırçası özelliğine sahip olmasına dikkat etmek gerekmektedir.

· Diş eti çizgisi ve dişlerin arasına karışan yemek artıkları da ağız kokusuna neden olmaktadır. bu tip durumlara karşı önlem almanın en kolay yolu, diş ipi kullanmaktır.

· Yanaklardan dolayı bakterilerin oluşmasını engellemek için diş fırçası seçiminde yanak temizliğine uygun fırça seçmek daha sağlıklı olacaktır.

· Ağız bakım suyu kullanmak ağız kokusunu engellemek konusunda yardımcı olur. diş hekiminizle görüşerek hangi markayı kullanmanız gerektiği konusunda destek alabilirsiniz.

Ağız Kokusu Nedenleri Nelerdir?

  • İçki ve sigara tüketimi de ağız kokusuna neden olabilmektedir.
  • Tükürük azlığı, tükürük bezleri ile ilgili rahatsızlıklar, daima ağızdan nefes alıp vermek ağız kokusu nedenleri arasında gösterilebilir.
  • Karaciğer hastalıkları da örneğin karaciğer yetmezliği gibi durumlar ağız kokusuna sebep olur.
  • Düzenli bakım yapılmayan damak protezler de ağız kokusuna sebebiyet verebilir.
  • Diş eti hastalıkları ve dişlerde çürükler ve bu gibi ağız bakım kusurları de ağız kokusuna sebebiyet vermektedir.
  • Ağız içerisinde, dil üzerinde veya diş aralarında kalan artık yiyecek artıklarının ağız içinde bulunan bakteriler vasıtasıyla kötü koku oluşmasına neden olur.
  • Akciğer enfeksiyonları ve sinüs kanallarında oluşmuş olan enfeksiyonlar da ağız kokusu oluşturabilir.
  • Başta Böbrek yetmezliği olmak üzere böbrek rahatsızlıkları da ağız kokusu kaynağı olabilmektedir.
5/5 - (2 votes)
Ziyaretçi Yorumları - 3 Yorum
  1. Yasemin dedi ki:

    Merhaba, ben 7 yıl önce ön dişine kaplama yaptırmıştım devlet hastanesinde ve çok çirkin bi görüntisü var lamine yaptırılırmı

    1. Akvadent dedi ki:

      Merhabalar Yasemin Hanım, Lamine diş tedavisi, dişleri fazla aşındırmadan yapılan bir tedavidir bu sebeple sizin dişleriniz hali hazırda aşındırıldığı için zirkonyum diş tedavisi daha uygun olacaktır. Detaylı bilgi için bizlere ulaşabilirsiniz.

  2. Ercan Hıdır dedi ki:

    Benimde arka dişimde ağrı var bir türlü geçmiyor sanırım çıkmamış 20 lik dişimden kaynaklı :/

Bir Yorum Yazın

Hemen Arayın

0850 303 74 74

Bilgi Alın

×

    Bilgi Al

    Bilgi Alın

    Whatsapp

    Whatsapp