Yakuplu Mah. Hürriyet Bulv. No:1D Skyport Gülyapı Binası - Beylikdüzü /İstanbul
0850 303 74 74
endefr

Diş Kaplama Çeşitleri

Dişlerinizdeki problemleri ve çeşitli sıkıntıları tedavi ettirmek için diş kaplama tedavisi için uzman diş hekimlerinden yardım alabilirsiniz. Diş kaplama tedavisinden yararlanacak olan insanların en merak ettiği sorulardan bir tanesi hangi diş kaplama çeşidini tercih etmeliyim sorusudur. Bu soruya cevap bulabilmek için öncelikle diş kaplama çeşitleri hakkında bilgi sahibi olmanız gerekmektedir.

Tarih10 Mayıs 2021 18:02

Diş Kaplama Çeşitleri Nelerdir?

Dişlerinizde herhangi bir nedenden dolayı ortaya çıkan kırıkları, çatlakları, diş aralarındaki boşlukları diş kaplama yöntemiyle tedavi ettirebilirsiniz. Bu kaplamanın hangi materyaller olacağına uzman hekimlerin tavsiyesi doğrultusunda sizlerin tercihine bırakılmıştır. Bu nedenle diş kaplama çeşitleri hakkında bilgi sahibi olmalısınız ki, ona göre hangi kaplamayı tercih ettiğinize karar verebilirsiniz. Diş kaplama çeşitleri şunlardır.

  • Porselen Diş Kaplama
  • Seramik Kaplama
  • Altın Alaşımlı Kaplama
  • Baz metal Alaşımlı Dental Kaplama

Porselen Diş Kaplama Nedir?

Diş kaplama yöntemleriEn popüler olan diş kaplama çeşitlerinden bir tanesi Porselen Diş Kaplama tedavisidir. Oldukça güçlü olan bu kaplamaların tabanında sert bir porselenle kaplanmış metal bir taban yer almaktadır. Porselen kaplamalar doğal dişlerinizde mükemmel bir derecede uyum sağlayarak sizlere kusursuz bir ağız ve diş görünümü sunabilir. Kaplamalar diş eti çizgisine kadar uzandığı için dışarıdan bakıldığında hiçbir şekilde kaplama olduğu anlaşılmaz.

Porselen kaplama genellikle ön dişlerde meydana gelen problemleri ve kısırları ortadan kaldırmak için başvurulan bir yöntemdir. Ayrıca ön dişlerinizden herhangi birini kaybettiyseniz onun yerine de porselen kaplamaları kullanabilirsiniz.

Seramik Kaplama Nedir?

Diş kaplama çeşitleri arasında, ön dişlerin tedavisi için uygulanan en popüler kaplama çeşidi seramik kaplamadır. Bunun en önemli nedeni de doğal dişlerle sağladığı mükemmel uyumdur. Porselen kaplamalarda olduğu gibi diş eti çizgisine kadar uzandığından dışarıdan hiçbir şekilde fark edilmezlerdir. Ancak seramik kaplama yaptıracaksanız diğer dişlerinizi beyazlaştırmanız gerekmektedir. Çünkü seramik kaplamalar diş beyazlatma yöntemleriyle beyazlaştırılamazlar.

Altın Kaplama Nedir?

Altın diş kaplamaAltın kaplama, diş kaplama çeşitleri arasında en sağlam olanı ve en popüler olanıdır. Ancak altın fiyatları göz önüne alındığında altın kaplama fiyatları oldukça yüksektir. Bu nedenle çoğu insan diğer kaplama çeşitlerinden yararlanmak istemektedirler. Ayrıca altın kaplamalar diğer kaplama çeşitlerine göre dışarıdan bakıldığında direk fark edilmektedir. Estetik açıdan kaygı duyanlar için bu durum oldukça büyük sorunlar oluşturabilir. Ancak ille de altın kaplama yaptırmak isteyenlere tavsiyemiz ağız ve diş yapısı içerisinde arka taraflarda kalan dişlere altın kaplama uygulanabilir.

Metal Kaplama Nedir?

Metalden üretildiği için oldukça sağlam olan Metal Kaplama, diş kaplama çeşitleri arasında önceki dönemlerde en çok tercih edilen bir tedavi yöntemiydi. Ancak estetik açıdan oldukça sıkıntı yarattığı için insanlar diğer diş kaplama çeşitlerine başvurmaya başladı. Ancak uygun fiyatı nedeniyle hayla sıklıkla başvurulan bir tedavi yöntemidir. Arka taraflarda yer alan dişlerinizi metal kaplama ile kaplatarak tedavi ettirebilirsiniz.

Diş kaplama çeşitlerinin tamamı yapı olarak oldukça sert materyallerden üretilmiştir ve bu nedenle oldukça dayanıklılardır. Kaplamalarınızın ve genel olarak ağız ve diş bakımınızı düzenli ve doğru bir şekilde gerçekleştirdiğiniz takdirde uzun yıllar boyunca diş kaplamalarınızı kullanabilirsiniz. Dişlerinizi kaplattıysanız sert cisimleri ısırmak, tırnaklarınızı yemek, parmak emmek gibi alışkanlıklarınızı bırakmalısınız. Aksi takdirde kaplamalarınıza zarar vererek ömürlerini kısaltabilirsiniz.

Porselen ve seramik kaplamalar diş beyazlatma işlemleriyle beyazlaştırılamazlar. Bu nedenle ağız ve diş hijyeninize dikkat etmeniz gerektiğinizi unutmamalısınız. Ayrıca bu kaplamları kaplatmadan önce dişlerinizi tamamen beyazlaştırma yöntemlerinden biriyle beyazlaştırmalısınız ki, ilerleyen süreçte estetik açıdan sorunlar oluşmasını önleyebilirsiniz.

 

 

5/5 - (1 vote)
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

Hemen Arayın

0850 303 74 74

Bilgi Alın

×

    Bilgi Al

    Bilgi Alın

    Whatsapp

    Whatsapp