Yakuplu Mah. Hürriyet Bulv. No:1D Skyport Gülyapı Binası - Beylikdüzü /İstanbul
0850 303 74 74
endefr

Bebeklerde Diş Ağrısı

Bebekler ilk dişlerini çıkarmaya başladıklarında kaşıntı, ağrı ve sızı gibi çeşitli durumlarla karşı karşıya kalırlar. Bu durumlarda bebeğin huzursuzlaşmasına ve sıkıntılı bir süreç geçirmesine neden olur. Bu nedenle sizlere bebeklerde diş ağrısı belirtileri nelerdir?  Bebeklerde diş ağrısına ne iyi gelir? Gibi soruların cevaplarını vermeye çalışacağız.

Tarih22 Aralık 2023 23:35

Diş çıkarma süreci genellikle bebeklerin çoğunluğunda sıkıntılı geçmektedir. Bazı bebekler hiçbir şekilde ağrı ya da kaşıntı gibi durumlarla karşı karşıya kalmadan bu süreci atlatsalar da, genellikle bu süreçte bebekler oldukça zor zaman geçirirler. Bu durumda hem bebeğin hem de ebeveynlerin sıkıntılı bir süreç geçirmesine neden olur. Bu nedenle ilk diş çıkarmadan kaynaklanan bebeklerde diş ağrısı hissinin hafifletilebilmesi için çeşitli yöntemler vardır. Makalemizde bahsedeceğimiz bebeklerdeki diş ağrısını engellemek ya da hafifletebilmek için uygulayabileceğiniz yöntemleri inceleyerek bebekleriniz yardımcı olabilirsiniz.

Bebeklerde Diş Ağrısı Belirtileri Nelerdir?

Diş Ağrısı  Bebeklik döneminde ortaya çıkan diş ağrısının en önemli nedeni bebeklerin ilk dişlerini çıkarıyor olmasıdır. Bebekler dördüncü ayına bastıklarında dişlerini çıkarmaya başlayabilirler. Bu süreç değişiklik gösterse de genellikle bebekler bir yaşına basmadan ilk dişlerini çıkarmış olurlar. Bu nedenle bebeklerde diş ağrısı ne zaman başlayacağını bilmek zordur.  Ancak bebekler çeşitli şekillerde diş ağrısı belirtileri gösterebilirler. Genellikle diş etlerinde dolgunluk, bebeğin genel sağlığındaki belirgin değişiklik bebeğin diş çıkarmaya başladığını ve diş ağrısıyla karşı karşıya olduğunu gösterir.

Bebeklerde Diş AğrısıBebekler konuşamadığından diş ağrısı yaşadıklarını sizlere ifade edemezler. Ancak çeşitli belirtiler göstererek sizlere bu durumu ifade edebilir. Bu nedenlerde bebeklerde diş ağrısı belirtilerini bilmeniz çeşitli yöntemlere başvurarak bebeğinizin diş ağrısının hafiflemesine yardımcı olabilirsiniz. Bebeklerde diş çıkartma belirtileri şunlardır.

  • Bebeklerde ilk olarak alt çenedeki ön dişler çıkmaya başlar. Bu nedenle bebeğinizin ön alt diş etlerinde beyazlama, şişlik, kızarıklık gibi durumlar meydana gelebilir.
  • İlk dişler çıkmaya başladığında bebeğinizin ateşi yükselebilir. Ateş yükselmesiyle bebeğinizde halsizlik, huysuzluk gibi durumlar ortaya çıkacaktır.
  • Diş çıkarmaya başlayan bebekler dişlerini kaşırlar. Çünkü bu şekilde diş ağrılarını gidermeye çalışırlar.
  • Bebekler ilk dişlerini çıkartırken gereğinden fazla salya salgılarlar.

Bebeklerde Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Diş Ağrısına ne iyi gelirBebeklerde diş ağrısı, bebeklerin huysuzlaşmasına, sıkıntılı bir süreç geçirmesine neden olur. Bu süreçte bebek huzursuz olduğundan ve acı çektiğinden dolayı sizleri de sıkıntıya sokacaktır. Bu nedenle bebeklerinizin diş ağrısını hafifletebilmek için onlara yardımcı olmalısınız. Bebeğinizin diş çıkarma sürecini en iyi ve en sağlıklı şekilde atlatabilmek için bebek ilk dişlerini çıkarmaya başlamasından itibaren diş hekimlerine kontrolle götürmelisiniz. Bu şekilde diş hekimleri sizlere bu süreçte hangi durumlarla karşı karşıya kalacağınız ve neler yapmanız gerektiğini açıklayacaktır. Sizler de bu süreçte edinmiş olduğunuz bilgilerle bebeğinize yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca Bebeklerde diş ağrısı hissini hafifletmek için aşağıdaki adımları da uygulayabilirsiniz.

  • Diş hekimlerinizin verdiği ateş dürücüleri ve ağrı kesicileri kullanabilirsiniz.
  • Bebeğinizin çıkardığı dişleri ya da daha hiç diş çıkmamış olan diş etlerini hijyeniz bir bez yardımıyla temizleyebilirsiniz. Bu şekilde bebeğinizin diş ve diş eti hijyeni sağlanacaktır ve bebeğinizin diş ağrısı ve kaşıma hissi hafifleyecektir.
  • Soğuk bezler ile bebeğinizin diş etlerine masaj yaparak diş etlerinin uyuşmasına ve diş ağrısının hafiflemesine yardımcı olabilirsiniz.
  • Ağrı kesici jeller ile diş ve diş etlerine masaj yaparak diş ağrısını hafifletebilirsiniz.
  • Yoğurt ya da meyve püresi gibi sert olmayan ve soğuk gıdaları bebeğinize yedirerek diş etlerinin uyuşturabilirsiniz.
  • Diş etlerinin rahatlaması için çeşitli granüller kullanabilirsiniz.

Yukarıdaki adımları uygulamanıza rağmen bebeğiniz diş çıkarma nedeniyle çok fazla zorluk çekiyorsa kısa süre içerisinde diş hekimine başvurmanızı öneririz.

Diş ağrısına ne iyi gelir makalemizi okudunuz mu?

5/5 - (1 vote)
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

Hemen Arayın

0850 303 74 74

Bilgi Alın

×

    Bilgi Al

    Bilgi Alın

    Whatsapp

    Whatsapp