Yakuplu Mah. Hürriyet Bulv. No:1D Skyport Gülyapı Binası - Beylikdüzü /İstanbul
0850 303 74 74
endefr

Sağlıklı Dişler İçin Nelere Dikkat Edilmelidir?

Tarih15 Kasım 2019 20:34

Dişler, estetik açıdan büyük değer taşımaktadır. Ancak yalnızca dış görünüm yönünden değer taşımazlar. Bunun yanı sıra diş sindirim sisteminin de değerli bir parçası olarak kabul edilirler. Sağlıksız dişler, insan vücudunda birçok sorunun kaynağıdır. Bu sorunların engellenmesi için dişlerin bakımına ve sağlığına dikkat edilmelidir. Dişlerimize dikkat ettiğimiz gibi diş hastanesi tercihi de önemli bir yer tutmaktadır.

 

 Diş Fırçalamanın Önemi

 

 Çiğneme işlevini yerine getiren dişler, mutlaka düzenli olarak besin artıklarından arındırılmalıdır. Aksi halde dişlere yapışan besinler, bakteri ve plak oluşumuna neden olur. Bu durumun uzun süre devam etmesi, diş çürüklerinin kaynağıdır. Bunun yaşanmaması için dişler günde en az iki kez düzenli olarak fırçalanmalıdır. Fırçalama işleminin kaliteli bir diş fırçası ve uygun bir diş macunu ile yapılmasına ihtiyaç vardır. Diş çürüklerini engelleyen diş macunları kullanılmalıdır.

 

Dişlerin fırçalanması sırasında detaylı bir temizlik önemlidir. Diş fırçasının ağzın her bölgesine ulaştığından emin olunmalıdır. Her bir diş, özenle fırçalanmalı ağızda tam bir temizlik hissi oluşuncaya dek fırçalama devam etmelidir.

  Ağızda Hijyen Sağlamak

 

 Dişlerin fırçalanması, ağızda hijyen sağlamak için yeterli olmayabilir. Hijyen için diğer diş temizliği yöntemlerine de başvurulmalıdır. Bu yöntemlerin başında diş ipi kullanımı gelmektedir. Diş fırçaları, dişlerin aralarına sıkışan besinleri temizlemekte yeterli olmayabilir. Dişlerin arasında biriken besin artıkları, diş çürümelerinin kaynağıdır. Ve ağızda kötü kokuya neden olurlar. Düzenli olarak diş ipi kullanmak, bu sorunların yaşanmasına engeldir.

 

Bir diğer hijyen sağlama yöntemi, ağız bakım sularının kullanılmasıdır. Bu sular, ağızdaki tüm bakterileri yok etmek üzere tasarlanırlar. Ağız bakım suları ile çalkalanan ağızda, bakterilerin yerleşeceği bir ortam oluşmaz. Ve dolayısıyla ağız sürekli olarak temiz kalır. Bu sayede gerçek bir ağız hijyeni sağlamak mümkündür.

 

 Diş Hekimi Kontrolleri

 

 Halk arasında genellikle diş ağrısı çekilmedikçe, diş hekimine gitmemek gibi bir algı vardır. Ancak dişlerde oluşan ağrı, çoğu zaman çürük bir dişin habercisidir. Üstelik çürüğün ağır boyutlara ulaştığını haber vermektedir. Oysaki olay bu boyutlara ulaşmadan rahatsızlıkları tedavi etmek mümkündür. Bunu sağlamak adına yılda en az iki kez düzenli şekilde diş hekimi kontrollerine gidilmesi önerilmektedir.

 

Kontroller, ağzın detaylı muayenesinin yapılması demektir. Çekilen bir panaromik ağız röntgeni, sorunların henüz başındayken yakalanmasına yardımcı olur. Bu muayenelerde diş taşlarının temizlenmesi sağlanır. Dişlerin beyazlatılması gibi işlemler yapılır. Ve dişlerin kusursuz görünmeye devam etmesi sağlanır.

 Diş Kayıplarının Engellenmesi

 

Günümüzde diş hekimliğinin geldiği nokta, diş kayıplarını en aza indirmeyi hedeflemektedir. Eskiden çürük dişler için uygulanan yegane tedavi yöntemi dolgu veya çekim işlemiydi. Ancak günümüzde daha farklı tedavi yöntemleri uygulanabiliyor. Tamamen çürüyüp, doku kaybı fazla olan dişler dahi kanal tedavisi ile kurtarılabiliyor.

Günümüzde uygulanan dolgular da eskisinden çok daha estetik bir görünüm sunuyorlar. Sağlıklı bir ağız için, sorunlu olan dişlere erken müdahale edilmesi şarttır. Bunun için dişlerde oluşan hiçbir sorun hafife alınmamalıdır.

 

5/5 - (2 votes)
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

Hemen Arayın

0850 303 74 74

Bilgi Alın

×

    Bilgi Al

    Bilgi Alın

    Whatsapp

    Whatsapp