Yakuplu Mah. Hürriyet Bulv. No:1D Skyport Gülyapı Binası - Beylikdüzü /İstanbul
0850 303 74 74
endefr

Ön Diş Çürüğü Nedenleri ve Tedavisi

Ön diş çürüğü, bireyleri estetik görünümü olumsuz etkileyen, diğer dişlerin sağlığını tehlikeye atan ve biran önce tedavi edilmesi gereken çürüklerdir. Ön diş çürüğü nedenleri ve Ön diş çürüğü tedavisi hakkındaki ayrıntılı bilgilere makalemizi inceleyerek ulaşabilirsiniz.

Tarih25 Şubat 2022 20:36

Diş çürükleri genellikle yıllarca şeker, cips gibi dişlere zararlı gıdaların tüketilmesi, yetersiz ağız bakımı ve diğer diş rahatsızlıkları nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Genellikle arka dişlerde ortaya çıkarlar. Bunun en önemli nedeniyse arka dişlerin temizliğinin daha zor olmasıdır. Ancak bazen ön dişlerde de çürükler meydana gelebilir. Ön diş çürüğü hem sağlık açısından hem de estetik görünüm açısından kişiyi olumsuz yönde etkilediği için, bireyin sağlığını ve özgüvenini düşürebilir. Bu nedenle ön diş çürükleri en kısa sürede tedavi edilmesi gerekir.

Ön Diş Çürüğü nedirAğız içerisinde ön taraflarda yer alan dişlerin bakımı ve temizliği arka tarafta kalan dişlere göre daha kolaydır. Ancak bu dişlerde oluşan çürükler diğer dişlerde oluşan çürüklere göre bireyi daha çok etkiler. Bunun en önemli sebebiyse ön tarafta yer alan dişlerin gülme, konuşma ya da çeşitli ağız hareketleri sırasında diğer insanlar tarafından görülebilmesidir. Ön dişlerde oluşabilecek çürükler, diğer çürüklerin oluşturduğu sorunlara ek olarak birde insanın estetik görüntüsünü olumsuz yönde etkiler. Ancak bu durumun gidermenin yolu sanıldığı kadar zor değildir. Diş hekimlerine başvurarak ön dişlerinizde oluşan çürüklerden kısa süre içerisinde kurtulabilir ve istediğiniz görünüme sahip olan dişlere kavuşabilirsiniz.

Ön Diş Çürüğü Nedenleri Nedir?

Akra tarafta ya da ön tarafta yer alan dişlerde ortaya çıkan çürüklerin nedeni genellikle aynıdır. Bu nedenle ön diş çürüğü nedenleri şunlardır.

  • Şekerli gıdaların çok fazla tüketilmesi
  • Asitli içeceklerin gereğinden fazla ve sıklıkla tüketilmesi
  • Ağız ve diş bakımı sırasında temizlenmeyen dişler arasına sıkışan yemek parçacıkları
  • Ağız ve diş hijyenine dikkat etmemek
  • Diş ipi ve ağız gargarları kullanmamak
  • Mide ekşimesi
  • Vücuda yeterli miktarda florür alınmaması

Ön Diş Çürüğü Tedavisi Nasıl Olur?

İnsanlar dişlerinde çürük oluştuğunu, çürükler ağrı, sızı, şişlik gibi durumlara yol açamadan fark edemeyebilirler. Bu nedenle diş hekimlerine rutin kontrollere gitmek diş çürüklerinin farkına varmak ve tedavi ettirmek nedeniyle de oldukça önemlidir.

Ön Diş Çürüğü nedenleri Ön dişlerinizde ortaya çıkan çürüklerinin arka tarafta oluşan diş çürüklerine göre daha kolay fark edebilirsiniz. Ağız ve diş bakımınızı gerçekleştireceğiniz aynalar sizlere bu konuda yardımcı olacaktır. Ön diş çürüğü ile karşı karşıyaysanız zaman kaybetmeden diş hekimlerine başvurarak çürükleri temizletmelisiniz.

Diş hekimleri ön dişlerde oluşan çürüklerin tedavisi için ilk olarak çürükleri temizlerler. Daha sonra çürüğü temizledikten sonra oluşan boşluğu doldurmak ve restore edebilmek için çeşitli dolgu malzemeleri kullanırlar. Bu şekilde çürük temizlenmiş ve dişiniz eski görünümüne kavuşmuş olur.

Diş hekimleri çürükleri temizledikten sonra kullanacakları dolguları sizlerin tercihine bırakırlar. Sizler bu dolgulardan herhangi birini seçebilirsiniz. Bu dolgular doğal diş renginize uygun olabileceği gibi altın materyallerinden oluşan bir dolgu da olabilir. Ön diş çürüğü dişlere estetik açıdan zarar vermişse diş hekimleri bu durumu düzeltebilmek için sizlere kuron tedavisi ya da kaplama tedavilerine başvurabilir.

Ön Diş Çürüğü tedavisi

Ön Diş Çürüğü Oluşumunu Önlemek İçin Ne Yapılmalı?

Genel olarak diş çürüklerinin oluşmasını önleyebilmek için bazı durumlara dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu durumlar ön dişlerde oluşabilecek çürükler içinde geçerlidir. Ön diş çürüğü oluşumunu önlemek için şu durumlara dikkat edebilirsiniz.

  • Vücuda yeterli miktarda florür alınmasına dikkat etmelisiniz. Bunun için florür içeren diş macunlarını kullanabilirsiniz.
  • Dişlerinizin fırçalarken, dilinizi fırçalamayı, diş ipi ve ağız gargaraları kullanmayı unutmayınız.
  • Dengeli ve sağlık beslenmeye özen göstermelisiniz.
  • Dişlerinizin sağlığını kontrol ettirmek ve diş temizliğinizi yaptırmak için diş hekimlerine rutin kontrollere gitmelisiniz.
5/5 - (1 vote)
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

Hemen Arayın

0850 303 74 74

Bilgi Alın

×

    Bilgi Al

    Bilgi Alın

    Whatsapp

    Whatsapp