Yakuplu Mah. Hürriyet Bulv. No:1D Skyport Gülyapı Binası - Beylikdüzü /İstanbul
0850 303 74 74
endefr

Dolgu Tedavisi Sonrası Çene Ağrısı

Dişlerinizdeki çürüklerin tedavisi için diş hekimlerine başvurduğunuzda ilk olarak kanal tedavisiyle dişteki çürükler tamamen temizlenir. Daha sonra temizlik sonrasında oluşan boşluğu doldurmak içinde dolgu tedavisini başvurulabilir.

Tarih1 Eylül 2021 16:12

Dolgu tedavisiyle sonucunda dişlerinizdeki çürük temizlenmiş olur ve dişleriniz sağlığına kavuşmuş olur. Bu sayede oluşan diş ağrınızdan da kurtulursunuz. Ancak bazı durumlarda dolgu tedavisinden sonra çenenizde ağrılar meydana gelebilir. Bu ağrının neden olduğu, tedavisinin nasıl olacağı gibi bilgilere yazımızın devamında ulaşabilirsiniz.

Dolgu sonrasında çene ağrısı neden olurDolgu tedavisinin amacı diş çürüklerinden dolayı ortaya çıkan hasarları onarmaktır. Dolgu tedavisi dişlerinizdeki hasarları tedavi etmeye yardımcı olsa da hasarlı dişe komşu olan dişlerin ya da bölgenin hassaslaşmasına neden olabilir. Bu durum normaldir ve genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden geçmektedir. Ancak bazı durumlarda bu ağrı kendiliğinden iyileşmez ve giderek şiddetlenir. Bunun sebebi ise yapılan dolgunun ağız ve dişlerinin tam kapanmasını engellemesidir. Ya da çürüklerin kök kanallarına ulaştığının ve o bölgenin tam temizlenmemesinden ortaya çıkar. Bu nedenle dolgu tedavisi sonrası dişinizdeki ağrı ya da çene ağrısı geçmiyorsa ve giderek şiddetleniyorsa biran önce diş hekimlerine giderek durumunuzu anlatmalısınız.

Dolgu Tedavisi Sonrası Çene Ağrısı Neden Oluşur?

Dolgu tedavisi sonrasında diş ağrınız genellikle tamamen geçer ve tedavi sonrasında oluşan hassasiyette birkaç gün içinde kendiliğinden ortadan kalkar. Ancak bazı durumlarda dolgu tedavisi sonrası çene ağrısı oluşur. Bu durum dolgu tedavisi esnasında ağzının uzun süre boyunca açık kaldığından kaynaklanıyor olabilir. Diş hekimleri kanal tedavisini ve dolgu işlemini yapabilmesi için ağzınızın uzun süre açık kalması gerekir. Ağzınızın açık kalması da çenenizin kilitlenmesine yol açabilir. Bu da çenenizde ağrı oluşturabilir.

Çene ağrısı nasıl geçerDolgu tedavisinde dişe yerleştirilen dolgu ya da ağız veya dişlerde yer alan bazı rahatsızlıklarda çene ağrısına neden olabilir. Dolgununun ağzın ya da dişlerin tam kapanmasını engellemesi, dolgunun pürüzlü yapıya sahip olması gibi durumlarda çenede ağrı oluşmasına yol açabilir. Dolgu tedavisi sonrasında dişinizdeki ağrı tamamen iyileştiyse ancak çeneniz ağrıyorsa çenenizdeki ağrının nedeni diğer ağız ve diş rahatsızlıkları olabilir. Uzman diş hekiminize durumunuzu anlattıktan sonra uzman diş hekimi çene ağrınızın neyden kaynaklandığını kontrol ederek en uygun tedavi yöntemiyle sizi bu ağrınızdan kurtarabilir.

Dolgu Tedavisi Sonrası Çene Ağrısı Nasıl Geçer?

Dolgu tedavisinden sonra çenenizde oluşan ağrı birkaç gün içinde kendiliğinden geçecek olması insanları rahatlatır. Ancak bazı durumlarda bu ağrı kendiliğinden geçmez ve hatta giderek daha da şiddetlenir. İnsanlarda bu ağrıdan kurtulmak ister. Çünkü ağrı yüzünden günlük sorumluluklarını yerine getiremeyebilirler ya da yaşam kaliteleri düşebilir. Bunun için dolgu tedavisinden sonra çenenizde oluşan ağrı birkaç gün geçmesine rağmen iyileşmediyse uzman diş hekiminize tekrar başvurmalısınız.

Çene ağrısı tedaviUzman diş hekimleri çenenizde oluşan ağrının nedenini teşhis edebilmek için sizleri tekrara muayene edecektir. Elde edilen sonuçlar çerçevesinde çene ağrınızın nedeni bulunarak ona göre tedavi süreci planlanır ve ağrınızın iyileşmesi sağlanır.

Diş hekiminize gidene kadar çenenizde ağrıyı hafifletebilmek için şu adımları uygulayabilirsiniz.

  • Çene ağrınız, çene kilitlenmesi nedeniyle oluştuysa ağrıyan bölgeye sıcak kompres uygulayabilirsiniz. Ayrıca çeşitli çene egzersizleri ile oluşan ağrıyı hafifletebilirsiniz.
  • Ağrınızı hafifletmek için çeşitli ağrı kesiciler ya da kas gevşeticiler kullanılabilir.

Çene Ağrısı Hangi Durumdayken Diş Hekimine Başvurulmalıdır?

Dolgu tedavisi sonrası oluşan diş hassasiyeti, çene ağrısı gibi bazı rahatsızlıklar oluşması normal bir durumdur. Ancak bu rahatsızlıklar kısa bir sürede kendiliğinden iyileşir. Bu rahatsızlıklar kendiliğinden geçmezse ve uzun zamandır devam ediyorsa diş hekiminize başvurabilirsiniz.

5/5 - (1 vote)
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

Hemen Arayın

0850 303 74 74

Bilgi Alın

×

    Bilgi Al

    Bilgi Alın

    Whatsapp

    Whatsapp