Yakuplu Mah. Hürriyet Bulv. No:1D Skyport Gülyapı Binası - Beylikdüzü /İstanbul
0850 303 74 74
endefr

Diş Dolgusu Nedir?

Diş dolgusu, herhangi bir neden dolayı dişlerde oluşan çürüklerin, dişlere verdiği zararı ortadan kaldırabilmek, dişe normal fonksiyonunu ve görünümünü kazandırmak için kullanılan tedavi çeşididir.

Tarih11 Nisan 2021 12:16

Diş dolgusu yapılırken, ilk olarak dişlerdeki çürükler temizlenir ve ortaya çıkan boşluk tercih edilen dolgu ile doldurulur. Bu şekilde boşlukların bakteriler ve yemek parçacıklarıyla dolması engellenerek çürüğün ilerlemesi ve daha ciddi sorunlara neden olması ortadan kaldırılmış olur. Dişlerde meydana gelen çürükler ya da aşınmalar dişlerin doğal fonksiyonunu ve dişin estetiğini bozabilir. Bu nedenle bu problemlerin kesinlikle tedavi ettirilmesi gerekir. Aksi taktirde çürükler ilerleyerek diş kayıplarına kadar yol açabilir. Dişlerdeki çürüklerin ve aşınmaların önüne geçebilmek ve bunları tedavi ettirmek için Diş Dolgusu yaptırabilirsiniz.

Diş Dolgusu Çeşitleri Nelerdir?

Diş dolgusuDişlerinizdeki çürükleri ve aşınmaları tedavi ettirebilmek için diş dolgusu yaptırabilirsiniz. Ancak tüm hastaların rahatsızlığı aynı olmayacağından dolayı dolgu tipide değişebilir. Kullanılacak diş dolgusu, rahatsızlığın boyutuna, diş dizilimindeki yerine, herhangi bir alerjinizin olup olmadığına, ödeyebileceğiniz ücrete göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle Diş Dolgusu Çeşitleri hakkında bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Diş Dolgusu çeşitleri şunlardır.

  • Altın diş dolgusu
  • Amalgam diş dolgusu
  • Kompozit Reçine
  • İnley ve Onley Porselen Diş Dolguları

Altın Diş Dolgusu

Altın diş dolgusu, genellikle laboratuvar ortamlarında özel istekler doğrultusunda yapılmakta ve daha sonra insanların dişlerine yerleştirilmektedir. Altın dolgular uzun yıllar boyunca dayanabilen ve diş hastalıklarından koruyabilen dolgulardır. Ancak diş dolgusu çeşitleri arasında en pahalı olandır.

Amalgam Diş Dolgusu

Amalgam Diş dolgusu, aşınmaya ve yıpranmaya karşı son derece dayanıklı olan ve dolgu çeşitleri arasında uygun denecek fiyatlara sahip olan dolgu çeşididir. Ancak bu dolgular gümüş renginde olduğu için dışarıdan bakıldığında fark edilebilir ve insanları estetik görünüm açısından etkileyebilir. Bu nedenle amalgam dolgular genellikle ön dişlere yapılacak dolgularda tercih edilmezler.

Kompozit Reçine

Diş dolgu tedavisiKompozit Reçine olarak adlandırılan dolgular, insanların doğal diş rengine en yakın olan dolgulardır. Bu nedenle bakıldığında doğal dişlerinizden ayrılabilmesi zordur. Bu dolgu tedavisinde Kompozit reçine karıştırılarak, doğrudan dişlerdeki çürüklerin temizlendiğinde ortaya çıkan boşluğa dökülür ve dolgu tedavisi tamamlanır. Kompozit dolgular zaman içerisinde aşınmaya ve yıpranmaya müsaittir. BU nedenle büyük boşluklara uygulanacak dolgular için tavsiye edilmez.

İnley ve Onley Porselen Diş Dolgusu

Bu dolgu çeşidi de altın diş dolgusunda olduğu gibi özel olarak laboratuvar ortamında üretilmektedir. Dişin doğal rengiyle aynı renklerde üretilebilir ve dişlerde oluşabilecek lekelenmelere ve sararmalara karşı dirençli bir yapısı vardır. Diş dolgusu çeşitleri arasında altından sonra gelen en pahalı dolgu çeşididir.

Diş Dolgusu Nasıl Yapılır?

diş dolgusu fiyatıDişlerinizde meydana gelen çürüklerin ve aşınmaların tedavisini yaptırmak için uzman diş hekimlerine başvurarak diş dolgusu tedavisinden yararlanabilirsiniz. Dolgu tedavisinde ilk olarak uzman hekimler dişlerdeki çürük ve yıpranmış dokuları temizlerler, sonra oluşan boşlukların ve etkilenen alanlarında genel temizliği yapılır. Temizleme işlemi tamamlandıktan sonra uzman diş doktorunun önerisi ve sizlerin tercihleri doğrultusunda belirlenen dolgu çeşidiyle bu alanlar doldurulur. Bu şekilde dolgu tedavisi tamamlanmış olur.

Diş Dolgusu Fiyatları Ne Kadar?

Diş dolgusu fiyatları birçok farklı etken göz önüne alınarak belirlenmektedir. Örneğin hangi diş hekimine başvurarak dolgu tedavisi için hizmet alacağınız, diş doktorunun tecrübesi ve mesleki bilgisi, hangi diş dolgusu çeşidinin kullanılacak gibi etkenler fiyatlarda değişikliklere neden olabilir. Ayrıca dolgunun yapılacağı bölgenin genel durumu, boşluğun ebadı gibi çeşitli etkenlerde bu fiyatın belirlenmesinde göz önüne alınacaktır. Bu nedenle Diş dolgusu fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak için tedavi olacağınız diş doktoru ya da diş polikliniği ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

5/5 - (1 vote)
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

Hemen Arayın

0850 303 74 74

Bilgi Alın

×

    Bilgi Al

    Bilgi Alın

    Whatsapp

    Whatsapp