Yakuplu Mah. Hürriyet Bulv. No:1D Skyport Gülyapı Binası - Beylikdüzü /İstanbul
0850 303 74 74
endefr

Ağız İçi Yarasına Ne İyi Gelir?

Aft olarak adlandırılan ağız içi yarası, ne zaman çıkacağı belli olmayan ve insanların sıklıkla karşılaştığı ağız ve diş rahatsızlarından bir tanesidir. Bu yararlar genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden iyileşmektedir. Ancak bu süreyi kısaltmak ve verdiği rahatsızlıklara en aza indirmek için evlerinizde çeşitli doğal yöntemler hazırlayarak uygulayabilirsiniz.

Tarih9 Ağustos 2021 12:56

Ağız içi yaraları evde doğal yöntemlerle tedavi etmek uzman hekimlerden alacağınız tedavilerin yerine tutmayacaktır. Bu doğal yöntemler oluşan yaraları kesin olarak iyileştirmeye bilir. Bu nedenle uzman hekimlere giderek bu yaraları tedavi ettirmeniz kesin sonuçlar alabilmeniz için oldukça önemlidir. Uzman diş hekimlerine giderek tedavi olana kadarki sürede bu yaraların sizlerde oluşturduğu sıkıntıları en aza indirmek için şu yöntemlere başvurabilirsiniz.

Tuzlu Su Karışımıyla Gargara Yapmak

Ağzınızı tuzlu su karışımıyla çalkalarsanız, ağız içinde oluşan yaraların kurumasına yardımcı olabilirsiniz. Yarım bardak ılık suyun için bir çay kaşığı kadar tuz ilave ederek karıştırınız. Daha sonra karışımdan bir miktar ağzınıza alarak 15 – 30 saniye boyunca gargara yapınız ve tükürünüz. Bu işlemi gün içerisinde birkaç kez yapabilirsiniz. Bu şekilde ağız içinizdeki yaraların iyileşmesine yardımcı olabilirsiniz.

Karanfil Yağı İle Ağız İçi Yaralarını İyileştirebilirsiniz

Aft nedirAğız içinde oluşan yaralar ağrıya ya da sızıya yol açabilir. Karanfil yağının, ağız yaralarının neden olduğu ağrıları hafiflettiği bilinmektedir. Tarihte karanfil diş ağrılarının tedavisinde sıklıkla kullanılmıştır. Karanfil yağından elde edilen jeli, ağzınızın hangi bölgesinde yara çıktıysa o bölgeye sürerek oluşan ağrıyı hafifletebilirsiniz.

Ağız İçi Yaralarını İyileştirmek İçin Vitamin ve Mineral Takviyesi Alabilirsiniz

Ağız içi yaralarının oluşmasında Demir, folik asit, B12 gibi vitamin ve minerallerin eksikliği de etkili olabilir. Bu nedenle vitamin ve mineral takviyesi yaparak ağız yaralarının oluşma sıklığını azaltabilirsiniz. Ayrıca vitamin ve mineral takviyeleriyle bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz.

Aloe Vera Jeli ile Ağız Yaralarınızı İyileştirebilirsiniz

Aloe vera bitkisi ağzı içinde oluşan yaraların neden olacağı ağrıyı hafifletmek için ve yaraların daha hızlı iyileşmesi için oldukça etkilidir. Aloe vera bitkisinden elde edilen jeli bir pamuk ya da bez yardımıyla yaraların üstüne direk sürünüz. Ya da aloe vera suyu içebilirsiniz. Aloe vera, dudak çatlakları, uçuk gibi diğer oral rahatsızlıkların iyileşmesi ve sebep olduğu ağrıların hafifletilmesi içinde kullanılabilir.

Hindistan Cevizi Yağı Ağız İçindeki Yaraları İyileştirebilir

Ağız içi yarası nedirHindistan cevizi yağının antimikrobiyal özelliği vardır. Bu sayede ağız içerisinde zararlı bakterilerle mücadele edebilir. Hindistan cevizi ve susam gibi diğer yağlar ile gargara yapılması, tarihte bilinen bir yöntemdir ve yağ gargarası olarak bilinir. Hindistan cevizi yağı ile yapacağız gargara ile plak oluşumunu azaltabilirsiniz. Ayrıca yağın laurik asidi sayesinde ağız içindeki yaraları tedavi edebilirsiniz.

Elma Sirkesi Ağız İçi Yarlarına İyi Gelebilir

Evde doğal yöntem olarak kullanılan yöntemler arasında en sık tercih edileni elma sirkesidir. Elma sirkesi birçok rahatsızlığa iyi gelmektedir. Oluşan bakterileri giderme de ve önlemede başarılı olan elma sirkesi, ağız içi yaralarının iyileşmesinde de oldukça etkilidir. Ancak sirke ağzınızdaki yaraya temas ettiğinde yakabilir. Bu durumda acı çekebilirsiniz. Bu nedenle sirke kullandığınızda çok acı çekiyorsanız yukarıda bahsettiğimiz diğer doğal yöntemlere başvurabilirsiniz.

Bir çay kaşığı elma sirkesini bir bardak su ile karıştırdıktan sonra, karışımdan bir miktar ağzınıza alarak 30 – 45 saniye boyunca ağzınızı çalkalayın. Daha sonra tükürün ve sirkenin diş minesine zarar vermemesi için ağzınızı normal su ile durulayın.

Doğal yöntemler bazı kişiler için işe yararken bazı kişiler için hiçbir olumlu etki göstermeyebilir. Bu nedenle farklı doğal yöntemleri deneyebilirsiniz. Ancak kesin sonuçlar almak istiyorsanız uzman diş hekimlerine başvurmanız gerekmektedir.

5/5 - (1 vote)
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

Hemen Arayın

0850 303 74 74

Bilgi Alın

×

    Bilgi Al

    Bilgi Alın

    Whatsapp

    Whatsapp