Yakuplu Mah. Hürriyet Bulv. No:1D Skyport Gülyapı Binası - Beylikdüzü /İstanbul
0850 303 74 74
endefr

20 Yaş Dişlerinin Çekimi Hakkında Merak Edilenler

Tarih27 Şubat 2020 23:15

20 yaş dişleri, insanın ağız gelişimde en son çıkan dişlerdir. 20’li yaşlarda çıkmaya başlayan bu dişler, çoğunlukla çenede çıkabilecekleri geniş bir alan bulamazlar. Ve gömülü kalırlar. Bu durumda olan dişlere çene cerrahı tarafından 20 lik diş çekimi ile müdahale edilmelidir. Aksi halde gömülü kalan dişler, çene yapısı bozacaktır. Üstelik sağlıklı dişlerin kayıplarına varan sonuçları olabilir.

20 Yaş Dişleri Mutlaka Çekilmeli Mi?

Halk arasında 20 yaş dişlerinin çekilmesi gerektiğine yönelik bir düşünce vardır. Fakat bu dişler, çenede çiğneme fonksiyonunun yerine getirilmesi için değer taşır. Çiğnemenin yeterli şekilde yapılamaması, tüm sindirim sistemini olumsuz etkileyecek bir konudur. Ve aslında bilindiğinin tam aksine sindirim midede değil, ağızda başlayan bir olaydır. Bu nedenle sağlıklı dişlerin çekilmesi, hiçbir hekim tarafından önerilmez.

Eğer 20 lik dişler sağlıklı bir şekilde çıkmış ise, onlara müdahale etmek anlamsızdır. Ancak dişler gömülü kalmışsa, veya eğri çıkmışsa sorun oluşturacaktır. Özellikle bulunduğu yerde ağrı oluşumuna neden oluyorsa, bu durumda 20 lik diş çekimi gerekebilir.

  20 Yaş Dişlerinin Çekimi Tehlikeli Midir?

diş eti kanamasıÇağımızın diş hekimliği yöntemleri, artık birçok uygulamanın çok daha kolay yapılmasını sağlamaktadır. Bu durum, 20 lik diş çekimi uygulamalarını da kolaylaştırmıştır. Fakat işlemin mutlaka profesyonel bir tedavi merkezinde, uzman çene cerrahı tarafından yapılması gereklidir. Aksi halde bu uygulama çenede çok büyük problemlere yol açabilir.

Bu işlem, sıradan diş çekimlerinden daha detaylıdır. Çünkü 20 lik dişler genellikle çenede gömülü kalır. Ya da diğer dişlerin arasında eğri bir biçimde çıkar. Çekim sırasında cerrahi bir müdahaleye gerek duyulabilir. Diş etinin gereğine uygun biçimde açılması, dişin dikkatlice çekilmesi şarttır. Bu durum göz önüne alındığında 20 yaş dişi çekiminin zahmetli bir uygulama olduğu söylenebilir. Ancak günümüzde bu işlem başarıyla yapılabilmektedir.

 

  20’lik Diş Çekimi Ağrıya Neden Olur Mu?

Bu dişlerin çekimi sırasında hastaya lokal anestezi uygulanmaktadır. Hasta operasyon sırasında hiçbir ağrı hissetmez. Diş çekimi sonrası anestezinin etkisi geçecektir. Bu durumda hafif ağrı hissi oluşabilir. Bu gibi durumlarda çene cerrahı ağrı kesici önerebilir.

 

Fakat 20 yaş dişi çekimi operasyonları, çok farklı biçimlerde yapılabilir.

Bazen gömülü olan diş, kemiğin altıda olabilir. Veya diş çok eğri şekilde çıkabilir. Operasyon böyle hallerde daha zor geçer. Bu tür operasyonlar sonrasında hafif ağrı olmaktadır. Hekimler hastalarına çeşitli ağrı kesiciler vererek, ağrının ortadan kalkmasına yardımcı olurlar.

 

 20 lik Diş Çekimi Sonrası Nelere Dikkat Edilir?

20lik diş tedavisi Operasyon eğer gömülü diş için yapıldıysa, hastanın ağzında dikiş atılması gerekecektir. Bu tür operasyonların büyük bölümünde dikişe gerek duyulur. Böyle bir halde hasta bir kaç gün boyunca dikkatli olmalıdır.

 

Özellikle aşırı sıcak yiyeceklerden kaçınmalıdır. Sert, çiğnenmesi zor yiyecekleri yememelidir. Ilık ve yumuşak besinlerle beslenmeyi tercih etmelidir. Hekim tarafından verilen ilaçlar varsa, bunların düzenli kullanımı şarttır. Bir hafta sonra dikişler alınacaktır.

Rate this post
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

Hemen Arayın

0850 303 74 74

Bilgi Alın

×

    Bilgi Al

    Bilgi Alın

    Whatsapp

    Whatsapp