Yakuplu Mah. Hürriyet Bulv. No:1D Skyport Gülyapı Binası - Beylikdüzü /İstanbul
0850 303 74 74
endefr

Hasarlı Dişler İçin Neler Yapılabilir?

Her ağız travmasında olduğu gibi hangi nedenle olursa olsun dişlerde bir hasar meydana geldiğinde bu hastaların tedavi edilip edilmeyeceği hakkında bilgi alabilmek için uzman diş hekimlerine başvurmanız gerekir. Diş hekimleri hasarlı dişleri ve bu dişlerin olduğu bölgeyi kontrol eder ve röntgen filmlerini isteyerek tedavi edilip edilemeyeceğine karar verebilir.

Tarih19 Ekim 2021 12:29

Hasarlı dişler sonucunda ağrı, sızı ve hassasiyet gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz. Bu sıkıntılarda sizlerin günlük yaşantısını olumsuz yönde etkileyebilir. Oluşan hasarlar tedavisi edilmesi gerektiğinde tedavi edilmez ise ilerleyen süreçler daha ciddi ağız ve diş sağlığı rahatsızlıklarına yol açabilir. Bu nedenle herhangi bir nedenden ötürü dişlerinizde hasarlar meydana gelmişse, biran önce diş hekimlerini gitmenizi tavsiye ederiz.

Hasarlı Dişler Nasıl Tedavi Edilir?

Hasarlı dişleri düzeltmeDişlerde oluşan hasarlar genellikle travmalar sonucunda ortaya çıkarlar. Bu travmalar dişlerin bir parçasının kopmasına, dişlerde çatlak ya da kırıklar oluşmasına, dişlerin yerinden çıkmasına yol açabilir. Bu durumlarla karşı karşıya kaldığınızda diş hekimlerine başvurarak dişlerinizdeki hasarların tedavisi için yardım almanız gerekmektedir.

Bir Parçası Kopmuş Olan Diş Nasıl Tedavi Edilir?

Dışarıdan gelen darbeler sonucunda ya da farklı nedenlerden dolayı dişlerinden parçalar kopabilir. Bu parçaların boyutunun büyük ya da küçük olmasına göre tedavi edilip edilemeyeceğine karar verilir. Kopan barçanın boyutu küçükse ne zaman tedavi ettireceğiniz ya da nasıl tedavi ettireceğiniz size kalmıştır. Kopan parçanın ebadına göre dişlerin restore edilmesi için çeşitli tedavi yöntemlerine başvurulur. Bu tedavi yöntemleri arasında estetik kaplamalar, koronlar ve dolgu tedavileri yer almaktadır. Bu yöntemlerden hakkında uzman hekimler sizlere bilgi vererek, hangi tedavi yöntemi size daha uygunsa o tedavi yöntemini birlikte karar vererek hasarlı dişinizi tedavi ettirebilirsiniz.

Çatlak ya da Kırık Dişler Nasıl Tedavi Edilir?

Hasarlı diş tedavisiÇatlak ya da kırık dişler tedavi edilmediğinde ilerleyen süreçlerde çok ciddi ağız ve diş rahatsızlıklarına yol açabilir. Hatta diş kayıplarına bile neden olabilir. Bu nedenle dişlerinizde çatlak ya da kırıklar oluşursa acilen diş hekimlerine başvurunuz. Uzman hekimler bu sıkıntılar kök kanal tedavisi yöntemiyle tedavi edilebilir. Ancak hasarlı diş tedavi edilemeyecek durumdaysa uzman diş hekimi dişi çekebilir. Herhangi bir nedenden dolayı dişlerde çatlaklar meydana geldiyse ve bu çatlaklar diş minesine ve dentine kadar ulaştıysa kuron tedavisine başvurulabilir.

Yerinden Çıkan Dişler Nasıl Geri Yerine Takılır?

Herhangi bir nedenden ötürü yerinden çıkan dişleri başarıyla tekrar yerine yerleştirmek için en önemli olan etken, diş yuvasını en kısa sürede yeniden implante etmektir. Her geçen dakikada dişin kökündeki hücreler işlevini yitirmekte ve ölmektedir. Bu nedenle dişleriniz hangi nedenden ötürü yerinden çıkarsa çıksın biran önce diş hekimlerine gitmelisiniz.

Mümkünse çıkan dişinizi sadece suyla temizleyerek geri yerine takın ve diş hekimine gidin. Diş yerinden çıktıktan sonra ilk 30 dakika içerisinde yapılan reimplatasyonların başarı oranı yüksektir. İki saat içinde yapılacak olan işlemlerinde başarılı olma olasılığı olsa da tutmama ihtimalide vardır. Yerinden çıkan dişler geri yerine takıldıktan sonra belirli zaman sonra stabilize duruma gelecektir. Bu duruma geldiğinde diş hekimleri kök kanal tedavisiyle dişinizi tamamen sağlığına kavuşturabilir.

Hangi nedenden dolayı dişler yerinde çıkmış olursa olsun, temeli kaybolan dişlerin değiştirilmesi gereklidir. İşlevini kaybetmiş olan dişler yerine geri takılamayacaktır. Bu nedenle diş diziliminde boşluk oluşacaktır. Bu boşluklar zaman içerisinde diğer dişlerin kaymasına, çeşitli ağız hareketlerinin zorluklar yaşanmasına neden olacaktır. Bu yüzden bu boşlukların doldurulması gerekir. İmplant tedavisi, takma diş tedavisi ya da köprü tedavileriyle bu boşlukları doldurabilirsiniz.

5/5 - (1 vote)
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

Hemen Arayın

0850 303 74 74

Bilgi Alın

×

    Bilgi Al

    Bilgi Alın

    Whatsapp

    Whatsapp