Yakuplu Mah. Hürriyet Bulv. No:1D Skyport Gülyapı Binası - Beylikdüzü /İstanbul
0850 303 74 74
endefr

Gülerken Diş Eti Görünmesi Nedir?

Gülerken diş eti görünmesi sorunu insanların özgüvenini etkileyen, sağlıklı ve inci gibi dizilişmiş dişlerinizi gülerken göstermenize engel olabilecek bir durumdur. Bu nedenle insanlar genellikle güldükleri zaman diş etlerinin görünmemesini isterler.

Tarih1 Aralık 2021 13:39

Gülerken diş eti görünmesi, tıp dilinde Gummy Smile olarak bilinen bu durum, konuşurken ya da gülerken diş etlerinin 2 milimetreden daha çok görünmesine verilen bir isimdir. Diş eti gülüşünün ortaya çıkmasına çeşitli durumlar neden olmaktadır. Bu durumlar;

  • Süt dişlerin zamanı geldi halde düşmeden çıkan dişlerde şekil bozukluğu olabilir. Ya da daimi dişler değişik şekillerde ortaya çıkabilir. Bu da diş etlerinin görünümlerinde olumsuzluklara neden olabilir.
  • Üst dişlerin gereğinden fazla bir şekilde aşağı doğru hareket etmesi ya da üst çene kemiğinin aşırı genişlemesi
  • Dudağın yukarı kalkmasına yol açan, kısa ya da aktif üst dudak kasları da gülüş esnasında diş etlerinin görünmesine yol açabilir.

Gülerken Diş EtiYukarıdaki durumlar sonucunda sizlerde gülerken diş eti görünmesi problemi oluştuysa diş hekimlerine başvurarak bu durumu ortadan kaldırmak için çeşitli tedavi yöntemlerine başvurabilirsiniz.

Gülerken Diş Eti Görünmesi İçin Çeşitli Tedavi Yöntemleri

Gülerken diş eti görünmesi sorunu için diş hekimleri tedaviye başlarken ilk olarak bu sorunun kesin nedenine tespit ederler. Daha sonra tespite en uygun olan tedavi yöntemini belirler. Hasta bireye tedavi sürecini anlatıp, onaylarını aldıktan sonra tedaviye başlarlar. Bu sorunun tedavi edilmesinde kullanılan üç ana yöntem şunlardır.

  • Diş Boyunun Uzatılması
  • Botulinum Toksin Enjeksiyonu
  • Ortodontik Tedavi ya da Ameliyatı

Diş Boyunun Uzatılması

Diş boyunun uzatılması, dişlerin daha fazla görünmesine sağlayabilmek için, diş eti dokusunun kaldırılması ya da diş eti çizgisinin daha üst yerlere çekilmesini sağlamak için diş etlerinin şekillendirilmesi işlemidir.

Diş eti hastalıkları uzmanı tarafından gerçekleştirilen bu işlem iki aşamada gerçekleştirilmektedir. Birincisi gingivektomi yöntemidir. Bu yöntemde fazla miktardaki diş eti dokusunun cerrahi müdahale ile çıkarılması sağlanır. İkinci yöntem olan kemik cerrahisinde ise fazla kemiğin çıkarılarak çene kemiğinin şekillendirilmesi sağlanır.

Botulinum Toksin Enjeksiyonu

Botulinum toksin (BT) enjeksiyonu denildiğinde akla ilk gelen, yüzde oluşan çizgiler ya da kırışıklıkların düzeltilmesi için kullanılan bir yöntem akla gelmektedir. Bu işlemler içinde de kullanılan BT enjeksiyonu diş Gummy Smile tedavisinde kullanılabilir.

Gülerken Diş eti gözükür müBT enjeksiyonu, hiperaktif dudak kaslarından kaynaklanan gülerken diş eti görünmesi durumlarında kullanılan bir yöntemdir. Üst dudak kaslarının aşırı kasılmasını sınırlamak ve gülerken diş etlerinin görünmesini engellemek için küçük dozlarda BT enjeksiyonu enjekte edilebilir. Bu yöntem genellikle 3 ay ile 6 ay arasında etkisini gösterir. Bu nedenle genellikle 6 ayda bir tekrarlanması tavsiye edilir. Bu tedavi için diş hekimlerine ya da bu doğrultuda eğitim almış uzman hekimlerine başvurabilirsiniz.

Enjeksiyon sonrasında yaklaşık olarak 4 saat boyunca Botulinum Toksinin enjekte edildiği bölgeye hiçbir şekilde temas etmeyiniz. Daha tam oturmadan o bölgeye temas etmek bozulmaya yol açabilir. Enjeksiyon sonrasında kızarıklık, şişkinlik ya da morarma gibi çeşitli yan etkiler ortaya çıkabilir. Ancak bu yan etkiler çok rastlanan bir durum değildir.

Ortodontik Tedavi ya da Ameliyat

Gülerken Diş eti görünmesi sorununun nedeni, üst dişlerin aşağı yönlü hareket etmesi ya da üst çene kemiğinin aşırı genişlemesiyse, bu sorunun tedavisi için ortodonti tedavisi ya da çene cerrahisine yöntemine başvurulabilir. Ortodonti tedavisinde uzman diş hekimleri dişleri normal konumlarına getirebilmek için diş teli tedavilerinden herhangi birine başvurabilirler. Çene cerrahisi yönteminde ise çene cerrahları çene yapısını bu şekilde de dişleri yukarı doğru hareket ettirebilirler.

 

5/5 - (1 vote)
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

Hemen Arayın

0850 303 74 74

Bilgi Alın

×

    Bilgi Al

    Bilgi Alın

    Whatsapp

    Whatsapp