Yakuplu Mah. Hürriyet Bulv. No:1D Skyport Gülyapı Binası - Beylikdüzü /İstanbul
0850 303 74 74
endefr

Diş Köprüsü Nedir? Diş Köprüsü Çeşitleri Nelerdir?

Diş köprüsü, çeşitli nedenlerden dolayı kaybettiğiniz bir ya da birden fazla dişlerin oluşturduğu boşlukları doldurmak için tedavi yöntemlerinden bir tanesidir. Herhangi bir nedenden dolayı diş kaybı yaşadıysanız ve bu dişlerin yerini doldurmadıysanız, dişlerin oluşturduğu boşluk diş dizilimini ve sağlığında çeşitli problemlere neden olabilir.

Tarih11 Mayıs 2021 00:25

Ayrıca dişler arasında boşluklar estetik görünümü de olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle dişlerinizdeki boşlukları çeşitli tedavilerde doldurabilirsiniz. Bu tedaviler arasında Diş Köprüsü tedavisi de yer almaktadır. Bu tedavi sayesinde diş kaybı sonrası oluşan boşlukları doldurarak diş sağlığınızı ve estetiğinizi koruyabilirsiniz.

Diş Köprüsü Nasıl Yapılır?

Diş köprüsüDiş köprüsü tedavisiyle eksik dişlerin oluşturduğu boşlukları doldurabilmek için uzman diş hekimlerine başvurarak yardım alabilirsiniz. Diş köprüsü tedavi süreci şu şekilde gerçekleşmektedir.

  • İlk olarak uzman hekimler tedaviye başlamadan önce anestezi uygulanır.
  • Köprü dişin yerleştirileceği boşluğa komşu olan dişlerin kesilmesi ve uygun hale getirilmesi için çalışmalar yapılır.
  • Daha sonra köprü dişin yerleştirileceği bölgenin ölçüleri alınır ve bu bölgeye geçici bir köprü diş takılır.
  • Köprü diş alınan ölçülere göre tasarlanır. Bu süreç tamamlandıktan sonra uzman hekimler diş köprüsünü ağız içine Diş Köprüsü Yapıştırıcı ile yerleştirir.

Diş Köprüsü Çeşitleri Nelerdir?

Diş diziliminde meydana gelen boşlukları doldurabileceğiniz Diş köprüsü çeşitleri şunlardır.

  • Geleneksel Köprüler
  • Kanatlı Köprüler
  • Maryland Köprüler

Geleneksel Köprüler

Köprü diş tedavisiGeleneksel diş köprüsü, iki destek diş yardımıyla bir ya da birden fazla diş kaybından oluşan boşlukların tedavisinde başvurulan bir tedavi yöntemidir. Destek diş, uzman diş hekimlerinin, diş köprüsünde kuron yapılan dişlere verdikleri isimlerdir. Pontik diş ise, destek dişlerin desteğiyle ağza yerleştirilen dişlerdir. Diş köprüsü çeşitleri arasında en yaygın olarak başvurulan geleneksel diş köprüleri genellikle metal, seramik ve porselen materyallerinden yapılmaktadır. Bu nedenle dışarıdan bakıldığında doğal dişlerden ayırt edilmesi oldukça zordur ve estetik açıdan sıkıntı çıkarmaz.

Kanatlı Köprüler

Kanatlı Diş köprüsü, eksik dişlerin oluşturduğu boşlukların tek bir tarafında doğal diş olduğunda başvurulan bir tedavi yöntemidir. Bu tedavi yönteminde, kanatlı diş köprüsünün bir tarafı doğal dişe tutturulur. Kanatlı diş köprüleri, asma veya balkon köprü olarak da adlandırılmaktadır. Bu diş köprüsünde, boşluğa komşu olan dişin görünmeyen tarafına tutturulur. Genellikle hastaları hareketli protezlerden kurtarmak için başvurulan bir yöntemdir.

Maryland Köprü

Köprü diş nedirMaryland diş köprüsü, tek bir dişin oluşturduğu boşluğun, bu boşluğa komşu olan dişlerden faydalanarak uygulanan tedavi yöntemidir. Estetik açıdan oldukça başarılı olan bu yöntemdeki amaç eksik dişin oluşturduğu boşluğu doldurmaktır. Ön tarafta yer alan komşu dişlerin arka yüzeyinden, arkada yer alan dişlerin ise çiğneyici yüzünden destek alınarak uygulanmaktadır. Genellikle metal tabanlı porselenden üretilmektedir.

Diş Köprüsü Fiyatları

Diş köprüsü fiyatları belirlenirken birçok farklı etken göz önüne alınmaktadır. Bu etkenler şunlardır.

  • Diş köprüsü tedavisi kaç tane eksik diş için uygulanacağı
  • Tedavi alacağınız diş hekiminin ya da diş polikliniğinin genel durumu, tecrübesi ve kalitesi
  • Diş köprüsü tedavisi için hangi köprü tedavisinin tercih edileceği
  • Diş köprüsü tedavisine ek olarak yapılacak olan diğer tedaviler

Diş köprüsü fiyatları yukarıda sıralanan maddeler ve diğer etkenler göz önüne alınarak belirlenir. Bu nedenle kesin fiyatlar alabilmek için uzman diş hekimlerine danışmanız gerekmektedir. Ancak ortalama fiyatlar 1.000 TL ile 3.000 TL arasında değişiklik göstermektedir.

 

5/5 - (1 vote)
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

Hemen Arayın

0850 303 74 74

Bilgi Alın

×

    Bilgi Al

    Bilgi Alın

    Whatsapp

    Whatsapp