Yakuplu Mah. Hürriyet Bulv. No:1D Skyport Gülyapı Binası - Beylikdüzü /İstanbul
0850 303 74 74
endefr

Çocuk Diş Dolgusu Nedir?

Çürük nedeniyle dişlerde oluşan kayıpların yerini doldurmak için uygulanan yönteme Çocuk Diş Dolgusu denir. Dolgu dişlere yerleştirilmeden önce çürüklerin temizlenmesi ve tamamen boşaltılması gerekir.

Tarih11 Şubat 2021 12:39

Bu tedavi çürüğün ilerlemesi, ağrıların giderilmesi, dişin canlı kalmasını sağlamak ve dişin hassasiyetinin giderilmesi için uygulanır. Çürükler tedavi edilmezse, çürük ilerleyerek diş köklerine ulaşabilir ve diş kayıplarına yol açabilir. Bu nedenle çocuğunuzun diş kaybı yaşamasını istemiyorsanız ve estetik açıdan sıkıntılar yaşamamasını istemiyorsanız uzman hekimlere başvurarak Çocuk Diş Dolgusu için yardım almanız gerekmektedir.

Çocukların Dişlerinde Oluşan Çürükleri Önlemenin Yolları

Çocuk diş dolgusuÇocuklarınızda diş çürükleri veya diş eti rahatsızlıkları ortaya çıkmamasını istiyorsanız belirli kuralları çocuklarınıza öğretmeniz gerekir. Bu kuralları şu şekilde sıralayabiliriz.

  • İlk olarak çocuklarınızı ağız ve diş sağlığı için gerekli olan temizlik ve hijyen koşullarını öğretmelisiniz. Çocuklarınıza diş fırçalamanın nasıl yapılacağını öğretmelisiniz. Günde en az 2 sefer dişlerini fırçalamaları gerektiğini anlatmalısınız ve dişlerini fırçalayıp fırçalamadıklarını kontrol etmelisiniz.
  • Çocuklarınızı düzenli şekilde uzman hekimlere götürerek rutin kontrollerini gerçekleştirmeniz gerekir. Bu sayede ağız ve dişlerinde meydana gelebilecek her türlü problemi önlemiş olursunuz.
  • Biberon kullanan bebeklerin ağız ve diş sağlığına daha fazla önem gösterilmesi gerekir. Çünkü biberonlar çürüklere yol açabilir.
  • Çocukların yeterli seviyelerde flor tüketmesine özen gösterilmelidir.
  • Çocukların tüketeceği abur cuburlar diş sağlığı ve genel sağlığı açısından gözetim altında tutulmalıdır. Şeker, nişasta ve diğer atıştırmalıkların gereğinden fazla tüketilmesinin önüne geçilmesi gerekir.

Çocukların Ağız ve Diş Sağlığı Bakımı İçin Doktorlar Neler Yapabilir?

Çocuklarınızın ağız ve diş sağlığınızı korumak istiyorsanız ilk yapmanız gereken yılda 2 kez olmak üzere uzman hekimlere başvurarak kontrollerini yaptırmanızdır. Bu kontroller sırasında uzman hekimler her türlü problemli veya ileride rahatsızlıklara yol açacak durumları kontrol ederek önceden önlemini alırlar. Bu sayede çocuklarınızın ağız ve diş sağlığı sağlanırken ileride meydana gelebilecek olan estetik ve psikolojik sıkıntıların önüne geçilir.

Çocuk dişUzman hekimler çocukların süt dişlerini ortaya çıkacak sorunlardan ve periodontal rahatsızlıklardan korumak için çeşitli yöntemlere başvurabilirler. Bu yöntemler arasında çocuklara ağız ve diş hijyeninin önemini anlatmak, diş fırçalamayı doğru bir şekilde nasıl yapacaklarını anlatmak gibi durumlar yer almaktadır.

Çocukların ağız ve diş sağlığı için her türlü önlem alınsa da çeşitli nedenlerden dolayı ağız ve dişlerde sorunlar meydana gelebilir. Bu nedenle uzman hekimler bu rahatsızlıkları tedavi edebilmek için kanal tedavisi, dolgu tedavisi gibi cerrahi tedavilere başvurabilirler. Bu tedavilerden sonra çocukların dikkat etmesi gereken bazı hususlar vardır. Bunlar;

  • Çocuk Diş Dolgusu yapılan çocuklar bu dolgularla oynayabilirler ve bu dolguların düşmesine neden olabilir. Böyle bir durumlar karşı karşıya kalındığında hemen bir uzman hekime başvurmanız gerekir.
  • Çocuklara uygulanan ağız ve diş sağlığı tedavilerinden sonra çocuğunuzda ağrı ve alerji gibi durumlar meydana gelirse hekiminize rahatsızlık için başvurmalısınız.
  • Yapılan tedavilerin sağlıklı kalabilmesi için çocuğunuzun ağız ve diş bakımına gereken önemi vermeniz gerekmektedir.

Çocuklarda Diş Tedavisi Korkusu Nasıl Giderilir?

Yetişkin ya da çocukların bazıları ağız ve diş sağlığı tedavilerinden çekinirler. Bu nedenle ağız ve dişlerindeki rahatsızlıkları ve problemleri tedavi ettirmekten korkarlar. Ancak çekmiş oldukları acılar ve ağrılar uzman hekimlerden yardım alınmadığı sürece geçmeyebilir. Uzman hekimlerden tedavi alacağınız sürelerde lokal anestezi ve sedasyon uygulamaları yapılacağı için hiçbir şekilde ağır ve sızı hissetmeyeceksiniz. Bu nedenle çocuklarınıza bu durumu normal bir şekilde açıkladığınız taktirde çocuğunuz ağrılarından kurtulmak için tedavi olmayı kabul edecektir. Çocuklarınızda diş doktoru korkusu oluşmaması için dişleri çıkmaya başladıktan sonra düzenli bir şekilde uzman hekimlere başvurarak kontrollerini yaptırmalısınız. Bu şekilde hem diş doktoru korkusu oluşmaz hem de ağız ve diş sağlığı kontrol altına alınmış olur.

 

5/5 - (1 vote)
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

Hemen Arayın

0850 303 74 74

Bilgi Alın

×

    Bilgi Al

    Bilgi Alın

    Whatsapp

    Whatsapp