Yakuplu Mah. Hürriyet Bulv. No:1D Skyport Gülyapı Binası - Beylikdüzü /İstanbul
0850 303 74 74
endefr

Bebek Diş Bakımı Nasıl Yapılır?

Bebek diş bakımı, bebeğinizin büyüdüğünde ve asıl dişlerine kavuştuğunda sağlam bir ağız ve diş yapısına sahip olabilmesi için oldukça önemlidir. Bebeklerde ağız ve diş bakımına ilk dişin çıkmasıyla birlikte başlanmalıdır. Bu sayede çocuklarınıza bebek yaşından itibaren ağız ve diş hijyenini sağlamanın ne kadar önemli olduğunu da aşılamış olursunuz.

Tarih9 Mayıs 2021 23:55

Çiftler yeni bebek sahibi olduklarında birçok şeyi bebekle birlikte tekrar öğrenmeye başlarlar. İlk başlarda bebek diş bakımı ebeveynlere önemli gelmeyebilir. Ancak ilerleyen yaşlarda ağız ve diş problemleriyle karşılaşmamak için bebek yaşta ağız ve diş bakımına gereken önemin gösterilmesi gerekmektedir.

Bebek Diş Bakımı Ne İşe Yarar?

Bebek diş bakımıBebeklerde sağlıklı bir ağız ve diş yapısına sahip olabilmek, dişler henüz daha çıkmadı için diş etlerinden başlar. Bebekler henüz hiçbir şey ısırmamasına rağmen diş etlerinde bakteri oluşması mümkündür. Bu neden diş etlerinde bakteri oluşumunu önlemek içinde bebeklerinizin ağız ve diş bakımını gerçekleştirmeniz oldukça önemlidir. Bebeklerinizde ağız ve diş sağlığını korumak için uygulayacağınız yöntemler ilerleyen süreçte aşağıdaki durumların gerçekleşmesine yardımcı olacaktır.

  • İlerleyen süreçlerde süt dişler yerini asıl dişlere bırakacağı zaman dişlerin düzgün büyümesine ve doğru bir şekilde hizalanmasına yardımcı olur.
  • Isırma, çiğneme ve diğer çene hareketlerin meydana gelebilecek sorunların önlenmesine yardımcı olur.
  • Çocuklarınız asıl dişlerine kavuşana kadar, süt dişlerin temizliği ve hijyeni için gereken önemi vermesine yardımcı olur.

Bebek Diş Bakımı Yöntemleri Nelerdir?

Bebek diş bakımı ve hijyenini gerçekleştirmek için çeşitli yöntemlere başvurabilirsiniz. Bebek diş bakımı için başvuracağınız yöntemlerden en basiti, bebeklerinizin dişini sizlerin fırçalamasıdır. Bebekler ilk dişlerini çıkarmaya başladığında, temiz bir bez yardımıyla ya da diş fırçasıyla temizliğini gerçekleştirebilirsiniz. Ancak kullanacağınız diş fırçasının kesinlikle çok küçük uca, yumuşak kıllara sahip olması gerektiğini unutmamalısınız. Bebek diş fırçası yardımıyla bebeklerinizin dişlerini fırçalarken ilk zamanlarda sadece su kullanmanız yeterli olacaktır. Dişler gelişmeye ve büyüme başladığında zamanla az miktarlarda bebek diş macunu kullanabilirsiniz. Çocuk yürümeye çağına geldiğinde diş macununun miktarı artırılarak sürece devam edilebilir.

Bebek dişleriÇocuğunuz zamanla diş fırçasını kullanabilecek çağa geldiğinde sizlerin gözetiminde dişlerini fırçalamasına izin verebilirsiniz. Dişlerini nasıl fırçalaması gerektiğini ve dişlerini fırçalarken nelere dikkat etmesi gerektiğini ebeveynler ya da uzman diş hekimleri tarafından çocuklara öğretilmesi gereklidir.

Bebeklerin gelişimine yardımcı olacak biberon, emzik gibi ürünler bebeklerin ağız ve diş sağlığı için tehlike oluşturabilir. Biberon ve emzik diş çürüklerine ya da çeşitli diş problemlerine yol açabilir. Bu nedenle bu ürünlerin gereğinden fazla kullanılmasına izin verilmemelidir. Buna ek olarak biberonla beslediğiniz bebekleriniz için biberona sadece anne sütü ve su doldurmalısınız. Ayrıca çocuk yaşlarda ortaya çıkabilecek parmak emme,  tırnak yeme gibi alışkanlıklarda gelişme çağında çene, ağız ve diş yapısı açısından oldukça zararla olabilir. Bu nedenle bu tür alışkanlıklara sahip olan çocuklarınıza bu alışkanlıkların zararlı olduğunu anlatarak gerekeni yapmanız gerekmektedir.

Bebeklerin ve çocukların tüketecekleri besinler ağız ve diş sağlığı açısından çok önemlidir. Bebek diş bakımı için, bebeklerinizin şeker, asitli yiyecek ve içecekler, gazlı içecekler ve meyve suları gibi gıdaların tüketmesi sizin gözleminde olması gerekir. Çünkü gereğinden fazla bu ürünleri tüketmeye başlarlarsa ağız ve diş sağlığına ve hatta genel sağlığına zarar verebilirler.

Bebek diş bakımı için bahsettiğimiz yöntemlere uygularsanız bebeklerinizin gelecekte daha sağlıklı ve daha iyi bir görüne sahip olan dişleri olmasına yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca bebekler ilk dişlerini çıkaramaya başladıktan sonra düzenli olarak uzman diş hekimlerine başvurarak ağız ve diş sağlığı için rutin kontrollerini yaptırmalısınız.

 

5/5 - (1 vote)
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

Hemen Arayın

0850 303 74 74

Bilgi Alın

×

    Bilgi Al

    Bilgi Alın

    Whatsapp

    Whatsapp