Yakuplu Mah. Hürriyet Bulv. No:1D Skyport Gülyapı Binası - Beylikdüzü /İstanbul
0850 303 74 74
endefr

Diş Köprüsü Faydaları Nelerdir? Diş Köprüsü Ömrü Ne Kadardır?

Diş köprüsü, herhangi bir nedenden dolayı kaybedilen dişlerin oluşturduğu boşluğu doldurabilmek için başvurulan tedavi yöntemlerinden bir tanesidir. Bu tedavide boşluğa komşu olan dişlerden yardım alınarak, destek dişlerin boşluğa yerleştirilmesi ve sabitlenmesi sağlanır. Bu sayede insanlar eksik dişlerinin yerini doldurmuş olur ve eksik diş nedeniyle ortaya çıkabilecek sorunların önlenmesine yardımcı olunur.

Tarih27 Ekim 2021 16:09

Eksik dişlerin yerini doldurabilmek için uygulanan tedavi yöntemlerinden biri olan diş köprüsünde kullanılan malzemeler seramik, altın, alaşım ve porselen maddelerinden üretilmektedir. Bu tedavi sayesinde bazı ağız ve diş rahatsızlıklarının ortaya çıkmasını önleyebilir ve ağız sağlığınızı koruma altına alabilirsiniz.

Diş Köprüsü Faydaları Nelerdir?

Diş köprülerinin ağız ve diş sağlığı açısından bazı faydaları ve yararları vardır. Diş köprüsü faydaları şu şekilde özetlenebilir.

  • Eksik dişlerin oluşturduğu estetik açısındaki sıkıntılar ortadan kalkar, insanların özgüvenleri ve yaşam kaliteleri artar.
  • Eksik diş nedeniyle çiğneme, ısırma ya da diğer ağız hareketleri esnasında ortaya çıkan çeşitli problemler ortadan kalkar.
  • Yüz görünümünde oluşabilecek sorunların ortadan kalmasına yardımcı olur.
  • Eksik dişlerin yol açacağı diş kayması gibi diş dizilimindeki çeşitli problemlerin önlenmesine yardımcı olur.
  • Isırma ve çiğneme sırasında eksik dişlerden dolayı kalan dişlere daha fazla basınç binmesini engelleyerek ağız ve diş sağlığını koruma altına almış olur.

Diş Köprüsü Ömrü Ne Kadardır?

Diş KöprüsüHerhangi bir nedenden dolayı kaybettiğiniz dişlerinizin yerini doldurmak için başvuracağınız yöntemlerden biri olan diş köprülerinin ömürlerini bir bakıma siz belirlersiniz. Ağız, diş bakımını ve hijyenine dikkat ederseniz ve diş köprülerini korumak ve bakımı için özen gösterirseniz bu süreyi uzatabilirsiniz. Ayrıca diş köprüsü tedavisi esnasında diş hekiminin tecrübesi ve özeni, köprü yapımında kullanılan malzemelerin kaliteleri de bu süreyi etkileyebilir. Ancak ortalama olarak bir diş köprüsü ömrü 5 ila 15 yıl arasında değişiklik gösterir.

Diş Köprüsü Bakımı Nasıl Yapılır?

Eksik dişlerinin yerini doldurmak için yaptırdığınız köprü tedavisi sırasında takılan dişlerin ömrünün ne kadar olacağı bir bakıma sizin elinizdedir. Bu süreyi uzatmak istiyorsanız diş köprüsü bakımına ve genel olarak ağız ve diş bakımına gereken önemi vermeniz gerekmektedir. Diş köprüsünün daha uzun süreler boyunca kullanmak için bakımını şu şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

  • Diş köprüleri yedek dişleri sabitlemesi için doğal dişlerden destek alınır. Bu destek notalarının temiz tutulması gerekir. Bu nedenle bu bölgelerin temizliği gerçekleştirilirken daha çok dikkat edilmelidir.
  • Genel olarak ağız ve diş hijyeni için dişlerinizi en az iki sefer fırçalamalı ve fırçalamayı desteklemek için diş ipi ve ağız gargaraları kullanmalısınız.
  • Daha küçük diş başlarına sahip olan diş fırçalarıyla köprü dişlerin altında kalmış olan yemek parçacıklarının temizlenmesi gerekir. Ya da hava püskürtücüler ile bu temizliğin gerçekleştirilmesi gerekir.

Diş KöprüsüKöprü dişlerin bakımı ve hijyenine dikkat etmek, özen göstermek bu dişlerin çevresini ve altına yerleşebilecek bakterileri önleyecektir. Bu şekilde enfeksiyon riski ortadan kalkacaktır. Bakteriler destek dişlerinin altına ya da aralarına yerleştiğinde, bu bakteriler diş fırçası ya da diş ipi ile temizlemek oldukça zordur. Bu durumda köprü dişlerin olduğu bölgede çürükler meydana gelir. Bu nedenle diş köprülerinin olduğu bölgeler çok dikkatli ve titizlikle düzenli bir şekilde temizlenmelidir.

Diş Köprüsü Çeşitleri Nelerdir?

Eksik dişlerinizin yerini doldurmak için başvurabileceğiniz tedavi yöntemlerinden biri olan diş köprüsü tedavisinde kullanılacak 4 tane köprü çeşidi vardır. Bunlar;

  • Geleneksel Diş Köprüleri
  • Konsol Köprüler
  • Maryland Bağlantılı Diş Köprüsü
  • İmplant Destekli Diş Köprüleri
5/5 - (1 vote)
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

Hemen Arayın

0850 303 74 74

Bilgi Alın

×

    Bilgi Al

    Bilgi Alın

    Whatsapp

    Whatsapp