Yakuplu Mah. Hürriyet Bulv. No:1D Skyport Gülyapı Binası - Beylikdüzü /İstanbul
0850 303 74 74
endefr

Çene Cerrahisi Nedir?

Çene Cerrahisi, çene yapısında ileri derecede bozukluk olan bireylerde çiğneme, konuşma ve estetik görünümün tedavi edilmesi için ortodonti ve çene cerrahisi uzmanlarının birlikte yönettikleri bir tedavidir.

Tarih11 Şubat 2021 12:39

Çene cerrahisi tedavisine genellikle, alt ya da üst çenenin ileride veya geri olması durumlarında, alt ve üst çenenin yerleşiminin asimetrik olması durumunda başvurulmaktadır. Çene yapınızda bahsedilen rahatsızlıklar mevcutsa uzman hekimlere başvurarak çene cerrahisi tedavisi için yardım alabilirsiniz.

Çene Cerrahisi Tedavisi Nasıl Yapılır?

Çene Cerrahisi Tedavisi ilk olarak hastaların tomografi ve röntgeni çekilir. Daha sonra elde edilen görüntülere göre tedavi süreci ve aşamaları tasarlanır. Planlamalar oluşturulduktan sonra uzman hekimler hastaya tedavi süreci hakkında bilgi verirler. Hasta bilgilendirildikten sonra aklına takılan ve endişe ettiği durumlar hakkında açıklama yapılarak tedavi sürecine başlanır.

Çene cerrahisiÇene Cerrahisi tedavisinde ortalama olarak 1 ila 2 yıl arasında sürecek bir ortodonti tedavisi uygulanır. Çenedeki problemlerin tedavi edilmesinden önce dişlerin kapanışlarını ve dizilimlerinin düzeltilmesi gerekmektedir. Bunun için ilk olarak diş teli tedavi süreci gerçekleşir. Diş teli tedavi süreci tamamlandıktan sonra çene yapısının tedavi edilmesi işlemine geçilir.

Diş teli tedavisi süreci tamamlandıktan sonra hastaların röntgenleri ve fotoğrafları tekrar çekilerek çene cerrahisi için planlamalar yapılır. Çene cerrahisinin aşamaları uygulanmaya başladıktan ve tedavi tamamlandıktan sonra yaklaşık olarak bir aylık bir iyileşme süreci vardır. Bu bir ay sonunda hastalar 6 ila 12 aylık bir diş teli tedavisi alır. Bu süreçte ilk başta uygulanan diş teli tedavisinin ve daha sonra uygulanan çene cerrahisinin kalıcı olması için gerekli olan son tedavi aşamasıdır.

Çene Cerrahisi Sırasında Ağrı Hissedilir Mi?

Çene cerrahisi, diğer ağız ve diş sağlığı tedavilerden farklı olarak genel anestezi altında gerçekleştirilmektedir. Bu nedenle hastalara genel anestezi uygulanmasından dolayı hasta operasyon sırasında hiçbir şekilde ağrı veya sızı hissetmeyeceklerdir.

Operasyon tamamlandıktan sonra tüm cerrahi işlemlerde olduğu gibi çene cerrahisinde de belirli ağırlar ve diğer sonuçlar gözlemlenebilir. Anestezinin etkisi geçtikten sonra ufak bir ağrı, yüzde ve çene yapısında şişmeler, morarma gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Ancak bu gibi durumlar meydana geldiğinde hiçbir endişeniz olmasın. Çünkü bunlar her cerrahi işlem sonrasında ortaya çıkabilecek komplikasyonlardır ve uzman hekimlerin tavsiyelerine uyarak verdikleri ilaçları doğru bir şekilde aldığınız taktirde bu problemler ortadan kalkacaktır.

Çene Cerrahisi Kimlere Uygulanır?

Çene yapısında ileride derece sıkıntılar olan kişilere uygulanabilen çene cerrahisi, kemik gelişimini tamamlamış, çene yapısı oturmuş hastalara uygulanmaktadır. Çene gelişimi tamamlamış bireyler alt ve üst çene içinde bu tedaviyi alabilirler.

Çene cerrahi tedavisiÇene yapısındaki sorunlar nedeniyle çiğnemede, ağzın kapanışında ve konuşma sırasında zorluklar ve aksaklıklar yaşayan bireyler çene cerrahisi tedavisi için uzman hekimlerden yardım alabilirler.

Alt çenenin üst çeneye göre daha ileride veya geri ya da tam tersi bir durum nedeniyle estetik açıdan kaygılanan insanların kaygılarını ortadan kaldırmak için çene cerrahisine başvurabilirler.

Çene Cerrahisinin Avantajları Nelerdir?

Çene cerrahisi tedavisine başlanacağı ilk zamanlarda hasta tedavi hakkında bilgilendirilirken ve tedavi sürecinin planlaması yapılırken hastanın istekleri de göz önüne alınır. Çene cerrahisinde asıl amaç fiziki sorunların tedavi edilmesi olsa da ilk aşamada hastanın estetik kaygıları dikkate alınarak tedavi süreci planlanabilir. Bu şekilde planlanan tedavi sürecinde hastanın hem çene problemleri tedavi edilir hem de estetik açıdan daha iyi görünmesi sağlanabilir. Bu sayede hasta hem rahatsızlığını tedavi ettirmiş olur hem de psikolojik açıdan kendini daha hissetmesine yardımcı olur.

Tüm süreç tamamlandıktan sonra hastanın çene yapısı düzelir, dişlerin dizilimi yerli yerine oturur ve bu şekilde hasta daha iyi bir görünüme kavuşur. Hasta yaşam kalitesinin yükseldiği fark eder.

 

5/5 - (1 vote)
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

Hemen Arayın

0850 303 74 74

Bilgi Alın

×

    Bilgi Al

    Bilgi Alın

    Whatsapp

    Whatsapp